Ανακοίνωση

Η Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΑΕ, ανακοινώνει ότι χθες, 28.9.2006, προέβη, κατόπιν υπογραφής σχετικής σύμβασης, στην εκχώρηση των δικαιωμάτων και στη μεταβίβαση των υποχρεώσεών της από τη σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης του ακινήτου των γραφείων της έδρας της στη Γλυφάδα, Λεωφ. Βουλιαγμένης & Πατρ. Γρηγορίου 1 - 3, που είχε συνάψει το Μάρτιο του 2002. Σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία, η Εταιρία δικαιούται να παραμείνει στο εν λόγω ακίνητο μέχρι την 31.12.2006, ενώ επιτυγχάνει με τον τρόπο αυτό δύο σημαντικούς στόχους:
- την ουσιαστική μείωση των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεών της σε ποσοστό περίπου 60%, καθώς και
- τη σημαντική ωφέλεια των χρηματοοικονομικών της αποτελεσμάτων από τη μη επιβάρυνση αυτών με τους αναλογούντες τόκους της εν λόγω χρηματοδοτικής μίσθωσης.
Περαιτέρω, σύμφωνα και με τους όρους του προσυμφώνου με την εταιρία Wavin Β.V. για την πώληση του κλάδου των σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων του Ομίλου στην Ελλάδα, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους Euro 60 εκ., όπως έχει ήδη ανακοινωθεί την 7.9.2006, διενεργείται επί του παρόντος εκ μέρους της Wavin οικονομικός και νομικός έλεγχος και προχωρούν σε εντατικούς ρυθμούς οι διαδικασίες προετοιμασίας των απαραίτητων νομικά δεσμευτικών εγγράφων και λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και συναινέσεων των αρμόδιων εταιρικών οργάνων και εποπτικών αρχών.
Για το λόγο αυτό, σχετικά με την αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, η Διοίκηση της Εταιρίας βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση και διαβούλευση με τις πιστώτριες τράπεζες. H συνολική αναχρηματοδότηση της Εταιρίας είναι πλέον άμεσα συνδεδεμένη με την ως άνω συμφωνία, αφού με την ολοκλήρωσή της το μεγαλύτερο μέρος του προβλεπόμενου τιμήματος ύψους Euro 60 εκ. θα δοθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ενώ το εναπομένον υπόλοιπο των δανείων της Εταιρίας θα αναχρηματοδοτηθεί με νέο κοινοπρακτικό κοινό ομολογιακό δάνειο με τη συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών της.
Κατόπιν τούτων, στόχευση της Διοίκησης της Εταιρίας, μετά τη σύναψη της ως άνω συμφωνίας την 7.9.2006, είναι η ολοκλήρωση της συνολικής αναχρηματοδότησης της Εταιρίας εντός του 2006, άλλως σε κάθε περίπτωση ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της ως άνω συμφωνίας με την Wavin. Σε οποιαδήποτε εξέλιξη των εν λόγω δύο θεμάτων, η Εταιρία θα προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων