Ανακοίνωση

Η Greek Information Technology (GIT) Holdings ΑΕ, βασικός μέτοχος της εταιρίας LogicDIS S.A., ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προβεί στη δημιουργία ενός ηγετικού σχήματος στην αγορά της πληροφορικής, μέσα από τη συνένωση δύο μεγάλων ιστορικών leader της αγοράς Πληροφορικής, των εταιριών LogicDIS και Singular. Η ανακοίνωση αυτή, γνωστοποιήθηκε σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου, από τον κ. Γιάννη Καρακαδά μέλος του ΔΣ της GIT Holdings και Πρόεδρο των εταιριών LogicDIS και Singular.

Η GIT Holdings AE μέτοχος των εταιριών LogicDIS (κατά 42%, λαμβάνοντας υπόψη και την μετατροπή του ομολογιακού δανείου) και Singular (κατά 100 %) αποτελεί ένα νέο αποφασιστικά δυναμικό επενδυτικό σχήμα, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2004 με στόχο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσέφερε ο κλάδος της πληροφορικής για αναδιάρθρωση και ανασύνταξη.

Με δεδομένη την καλή πορεία της στρατηγικής που εφάρμοσε στη Singular, η GIT Holdings στις αρχές του 2006 προχώρησε δυναμικά σε μια δεύτερη εξαγορά, αυτή της LogicDIS. Πέρα από τη σημαντική θέση που διαθέτει στα προϊόντα και τις λύσεις της μικρομεσαίας αγοράς, η LogicDIS προσθέτει και μια ηγετική παρουσία στην αγορά των μεγαλύτερων επιχειρήσεων με ευρύ φάσμα προϊόντων και τεχνογνωσίας, ιδιοπαραγόμενων και αντιπροσωπευόμενων προϊόντων.

Όπως και στην περίπτωση της Singular έτσι και στην LogicDIS είναι εμφανής η ανάγκη σημαντικής προσπάθειας αναδιάρθρωσης. Το πρώτο βήμα έχει γίνει με την ανακοίνωση της μετατροπής του ομολογιακού δανείου των Euro 13 εκ. σε μετοχές από την GIT έτσι ώστε να ενισχυθούν άμεσα τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας. H προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί δυναμικά και θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Σήμερα η GIT Holdings οριοθέτησε το επόμενο βήμα του μεγάλου αυτού επενδυτικού προγράμματος, δηλώνοντας την επιθυμία της για την ταχύτερη δυνατή συνένωση των δυο μεγάλων πόλων της πληροφορικής, οι οποίοι στην ενοποιημένη μορφή τους θα αποτελούν το φυσικό ηγέτη του κλάδου με εχέγγυα:
- τη μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια,
- τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση
- το ευρύ φάσμα αξιόπιστων προϊόντων και υπηρεσιών για όλες τις επιχειρήσεις,
- τα σημαντικά υλοποιημένα έργα στο Δημόσιο τομέα,
- το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής,
- το πιο τεχνολογικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό
- καθώς και το μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων/πελατών που θα καλύπτει όλη την εμπορική πυραμίδα.

Η εκπόνηση του συγκεκριμένου πλάνου συνένωσης των δυνάμεων LogiDIS και Singular θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον, αντικείμενο επεξεργασίας των δύο Διοικητικών Συμβουλίων.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων