2004: Νέες προοπτικές για την ALFA ALFA HOLDINGS με Κατασκευές και Ενέργεια σε πρώτο πλάνο - Παρουυσίαση στο Σ.ΜΕ.Χ.Α.

Με μία σειρά σημαντικών νέων έργων να επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση της ΑΛΤΕ στην ελληνική κατασκευαστική αγορά και με την πλήρη αναδιοργάνωση και νέα τοποθέτηση της ALFA ALFA ENERGY στη διεθνή αγορά, ο Όμιλος ALFA ALFA HOLDINGS ανακάμπτει δυναμικά και εξασφαλίζει νέες προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Τις νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του Ομίλου σε συνδυασμό με την πρόοδο των οικονομικών του μεγεθών και τη σημαντική μείωση των υποχρεώσεών του, παρουσίασε χθες στο Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σ.ΜΕ.Χ.Α.), ο κ. Απόστολος Αλλαμανής, Πρόεδρος της ALFA ALFA HOLDINGS.

'Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά κινείται προς τρεις βασικές κατευθύνσεις: Πρώτον, την περαιτέρω βελτίωση της χρηματοοικονομικής επίδοσης του Ομίλου με μέτρα περιορισμού του λειτουργικού κόστους, και βελτίωσης της διαχείρισης των κατασκευαστικών έργων και της βιομηχανικής παραγωγής. Δεύτερον, την αναδιάρθρωση και περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού και τέλος τη συνεχή επιδίωξη και ανάδειξη των συνεργιών μεταξύ των εταιριών του Ομίλου', τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου, κατά τη διάρκει α της παρουσίασης.

Τη μεθοδευμένη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί ο Όμιλος, συνοδεύουν αντίστοιχα θετικές οικονομικές επιδόσεις, οι οποίες αναμένεται να γίνουν πλήρως ορατές κατά το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, σε συνδυασμό με τη μείωση των υποχρεώσεών του. Στο 9μηνο του 2003, σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών της ALFA ALFA HOLDINGS ανέρχεται στα 274 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 370 εκατ. ευρώ Τα ενοποιημένα κέρδη του Ομίλου, κατά το 9μηνο του 2003, διαμορφώθηκαν στα 13 εκ ευρώ ατ., ενώ προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 18 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2003. Υπολογίζεται ότι οι υπεραξίες που προβλέπεται να καταγραφούν κατά το 2004 θα είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου θα ενισχυθούν, κυρίως από τα νέα έργα της ΑΛΤΕ και από την αναδιαρθρωμένη ESHA HOLDING B.V., δυο σημαντικούς παράγοντες διατηρήσιμης (sustainable) κερδοφορίας στη μέσο και μακροχρόνια περίοδο που αναμένεται να συμβάλουν σε αύξηση των ενοποιημένων πω λήσεων του ομίλου κατά 8,1%, φτάνοντας τα 400 εκατ. ευρώ περίπου.

Στον κατασκευαστικό κλάδο το νέο σχήμα της ΑΛΤΕ, διατηρεί ηγετική θέση στη νέα Ζ' εργοληπτική τάξη και παρουσιάζει κατά το 9μηνο του 2003 κύκλο εργασιών στα ? 135,4 εκατ. και προ φόρων κέρδη στα 12 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους, ο κύκλος εργασιών της ΑΛΤΕ αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 5,1% και να διαμορφωθεί στα 185 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται να αγγίξουν τα 17 εκατ. ευρώ περίπου. Κατά το 2004 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας προβλέπεται να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται να αγγίξουν τα 20 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 17,6%.

Με συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στα 300 εκατ. ευρώ, η ΑΛΤΕ αναλαμβάνει μια σειρά σημαντικών νέων έργων όπως, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος, τον Προαστιακό Σταθμό Νερατζιώτισας, το τμήμα Μέτσοβο - Παναγιά της Εγνατίας Οδού και τη νέα Πτέρυγα του 401 Γ. Σ. Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ έχει προεπιλεγεί για την κατασκευή πέντε συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων, σε μόνιμη συνεργασία με τη γαλλική Bouygues. Παράλληλα η ΑΛΤΕ συμμετέχει δυναμικά στην ολυμπιακή προετοιμ ασία έχοντας αναλάβει την Α' και Β' φάση του Ολυμπιακού Χωριού, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο Αττικής και την αναβάθμιση του Καυτατζόγλειου Σταδίου στη Θεσσαλονίκη.

Στον χώρο των ασφαλτικών - πετρελαιοειδών και ενέργειας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ALFA ALFA ENERGY, κατά το 9μηνο του 2003, διαμορφώνεται στα 113 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη φτάνουν τα 4,3 εκατ. ευρώ. Κατά το σύνολο της τρέχουσας χρήσης οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρίας αναμένεται να φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων σε ενοποιημένη βάση, αναμένεται να αγγίξουν τα 7,5 εκατ. ευρώ

Η ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης της ESHA HOLDING B.V., περιλαμβάνει την απλοποίηση της δομής της με τη δημιουργία τεσσάρων νέων τμημάτων (Στεγάνωσης, Κατασκευών, Οδοποιίας και Εμπορίας), την αναδιάρθρωση των διαδικασιών παραγωγής και διάθεσης προϊόντων, και την εφαρμογή προγράμματος περιορισμού των λειτουργικών της εξόδων. Παράλληλα, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι συμφωνίες για τη δημιουργία δύο σημαντικών Joint Ventures, τα οποία έχουν ως στόχο την αποτελεσματική διαχείριση «στρατηγικών? παγίων στοιχείων του Ολλανδικού ομίλου. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ιδιαίτερα θετικές εμφανίζονται οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2004, αλλά και για τις επόμενες χρήσεις. Έτσι, γα το 2004 προβλέπεται ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις της ALFA ALFA ENERGY να φτάσουν τα 175 εκατ.ευρώ και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να ξεπεράσουν τα 11 εκατ. ευρώ

Ο στρατηγικός επαναπροσανατολισμός του Ομίλου και η ολοκλήρωση του προγράμματος αναχρηματοδότησης συντείνουν στη βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών και στη σημαντική μείωση των υποχρεώσεών του. Έτσι, οι συνολικές υποχρεώσεις της ALFA ALFA HOLDINGS, οι οποίες ανέρχονταν σε 446 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2001, μειώθηκαν κατά 11% στην προηγούμενη χρήση, ενώ προβλέπεται μείωση κατά 25% το 2003, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Ομίλου.


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων