Τελετή Λήξης Διαπραγμάτευσης και παρουσίαση από τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας

  Αθήνα, 13η Νοεμβρίου 2015

 

Τελετή Λήξης Διαπραγμάτευσης και παρουσίαση από τον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ανωτάτων στελεχών του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών παρουσίαση καθώς και τελετή λήξης της διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της οποίας, ο κ. Patrizio Pagano, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης με τίτλο "World Bank Group: Εργαλεία και Λύσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα - Η συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία", πραγματοποιήθηκαν ομιλίες όπου οι κ.κ. Patrizio Pagano, Δημήτρης Τσιτσιράγκος, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης και Dirk Reinerman, Υπεύθυνος Προγράμματος για τη Νότια Ευρώπη της Τράπεζας, περιέγραψαν τα εργαλεία που προσφέρει ο Όμιλος δίνοντας κυρίως έμφαση στη μεταφορά και παροχή τεχνογνωσίας με στόχο, την υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και επενδυτικών κεφαλαίων 
 
Ο κ. Patrizio Pagano κατά την ομιλία του τόνισε: "Βρισκόμαστε εδώ γιατί επιθυμούμε να αναπτύξουμε περεταίρω τη συνεργασία μας με την Ελλάδα, για να βοηθήσουμε τη χώρα να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής προστασίας. Επιπλέον το Διοικητικό μας Συμβούλιο, έχει υιοθετήσει την απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC) να εργαστεί στην Ελλάδα επιλεκτικά και σε προσωρινή βάση με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και να ενεργήσει ως καταλύτης για την κινητοποίηση νέων επενδυτών από τον ιδιωτικό τομέα.»
 
Ο κ. Δημήτρης Τσιτσιράγκος σημείωσε: "Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών ελληνικών τραπεζών. Η παροχή ρευστότητας και η συνεργασία με τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα ταιριάζει απόλυτα με τον κύριο στόχο της δραστηριοποίησής μας στη χώρα που είναι να κινητοποιήσουμε και άλλους επενδυτές να επενδύσουν μαζί με εμάς»
 
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του επεσήμανε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι διατεθειμένος να συνδράμει στην κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προς την ελληνική επιχειρηματικότητα και αυτό σίγουρα μπορεί να γίνει μέσω της κεφαλαιαγοράς. Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχύσει την πληροφόρηση σχετικά με την εξωστρέφεια των εισηγμένων εταιριών και να υποστηρίξει την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στις αγορές του εξωτερικού» 
 

 

Από αριστερά προς τα δεξιάΧρήστος Παπουτσής, Σύμβουλος του εντεταλμένου Συμβούλου της Παγκόσμιας ΤράπεζαςΔημήτρης Τσιτσιράγκος, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης, Ιάκωβος Γεωργάνας, Πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Patrizio Pagano, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Dirk Reinerman, Υπεύθυνος Προγράμματος για τη Νότια Ευρώπη της Τράπεζας, Andrea Engel, Senior Country Officer, IFC, Basak Ukgen, Communications Officer.
 
Από αριστερά προς τα δεξιά: Dirk Reinerman, Υπεύθυνος Προγράμματος για τη Νότια Ευρώπη της Τράπεζας, Δημήτρης Τσιτσιράγκος, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης, Patrizio Pagano, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 
Από αριστερά προς τα δεξιά: Dirk Reinerman, Υπεύθυνος Προγράμματος για τη Νότια Ευρώπη της Τράπεζας, Δημήτρης Τσιτσιράγκος, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης, Patrizio Pagano, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 


Αναζήτηση
Εργαλειοθήκη
Νέες Εισαγωγές Ε.Δ.

Νόμοι και Κανονισμοί

Αγορά

Γενικός Δείκτης

Ημερολόγιο

FinancialCalendarPortlet

Εκδότης Αντικειμένων